Chocolade

Al eeuwenlang wordt chocolade gebruikt om allerlei kwalen te bestrijden. Het hoofdbestanddeel van chocolade zijn cacaobonen die diverse stoffen bevatten die een positieve invloed hebben op de hersenen en verslavend kunnen zijn in grote hoeveelheden. In chocolade is de hoeveelheid echter zeer minimaal, waardoor dit effect zeer gering is. De natuurlijk aanwezige cacaoboter in het product staat al jaren bekend om haar verzachtende werking en wordt daarom veel verwerkt in schoonheidsproducten, zoals lippenbalsems. Uit diverse studies is gebleken dat chocolade een gunstig effect heeft op de bloeddruk en bloedvaten. Dit komt doordat chocolade anti-oxidanten (flavanolen) bevat.

Het chocolademasker

Een chocolademasker van Bernard Cassiere Paris is een verzorgend masker. De cacao in het masker stimuleert de aanmaak van beta-endorfine. Deze stof geeft de huid een enorme oppepper. De cafeine in het chocolademasker heeft een positief effect op de celvernieuwing. De cacaoboter in het masker heeft een gunstig effect op een droge en vale huid; het zorgt ervoor dat de huid zacht wordt en gaat stralen. Daarnaast versterkt het masker het natuurlijke beschermingsmechanisme van de huid, werkt het ontstekingsremmend en kalmerend en bestrijdt het toxinen door de aanwezige vitaminen en mineralen in het product. De aanwezige anti-oxidanten stimuleren de bloedsomloop waardoor je een gezonde doorbloede teint krijgt. De heerlijke geur van het masker heeft een positief effect op je gemoedstoestand en geeft je een gelukzalig gevoel.

chocolade